2021

De beste wensen voor 2021

Ik denk dat we niet de enige zijn die 2020 zo snel mogelijk achter ons willen laten. 2021 begint in ieder geval goed met de start van de vaccinaties die ons hopelijk een gezond 2021 vol leuke dagjes uit zal gaan geven.

Normaal kijken we terug op alle mooie deals en dagjes uit in 2020, maar dat slaan we voor deze keer nog maar even over. Een korte samenvatting is genoeg. Daarna een paar dagen vrij en dan op naar een mooi 2021

De korte samenvatting van 2020

In januari kwamen de eerste berichten uit China dat er een gek virus was waar mensen longontsteking van kregen. Geen paniek nog in Nederland. Mensen vierden carnaval en gingen op wintersport, maar toen eind februari in veel Europese landen toch ook besmettingen werden geconstateerd, kwam er toch wat angst in Nederland.

Al snel raakten ook in Nederland mensen besmet en gingen we half maart de eerst "intelligente" lockdown in. Uitjes sloten hun deuren en veel mensen bleven binnen.

Half mei leek het beter te gaan en in de zomer was het warm en hadden we minder last van besmettingen. Veel uitjes gingen weer open en draaiden, ondanks de bezoekerslimieten een redelijk normaal jaar.

In het najaar ging het echter al snel weer mis. Door de oplopende besmettingen werden Halloween dagen en avonden afgelast en in november moesten alle uitjes (die nog open waren) tijdelijk dicht. Dat bleek niet voldoende en na 2 weken open te zijn geweest gingen we begin december in volledige lockdown. Alle uitjes (ook die dit jaar nog niet dicht waren geweest) moesten dicht. En zo eindigde een bijzonder jaar met een periode van meer dan 5 weken waarin iedereen binnen moest blijven en er weinig over bleef om te genieten.

En in 2021?

In Januari zijn veel uitjes in verband met de winter toch gesloten, maar door de lock-down verwachten we niet dart er ook maar iets open gaat voor eind januari. Februari en maart zijn altijd rustige maanden, maar we hebben goede hoop dat eind maart de grote pretparken zoals "normaal" weer open gaan.

Dat zal ongetwijfeld nog met aangepaste regels zijn (1,5m afstand, minder bezoekers) maar we gaan eigenlijk wel uit van een normaal zomerseizoen. Wat oktober en het najaar brengt is nog een complete gok. Als het goed is, is een deel van de bevolking dan gevaccineerd dus misschien zijn we dan terug naar het oude normaal. We hopen het!

En voor nu: de beste wensen

Wij gaan even genieten van een paar vrije dagen, maar beloven ook in 2021 weer op zoek te gaan naar de beste deals voor jouw favoriete uitje. We wensen je een gezond en mooi 2021 vol korting!